söndag 24 augusti 2008

BronslurFör tre år sen var jag för första gången med i en mahjongtävling. Jag åkte som nybörjare iväg på egen hand till Nijmegen i Holland och var övertygad om att jag skulle komma bland de allra sista, men till min överraskning kom jag i den övre halvan. Dessutom gick det så bra för mina lagkamrater (i det "internationella" laget med fyra olika nationaliteter) så att vi totalt kom trea i lagtävlingen och därför fick gå fram och bli bronsmedaljerade!Strax efteråt visade det sig dock att arrangörerna hade räknat fel. Vi hade inte alls kommit trea, utan fyra, och fick lämna tillbaka medaljerna. (Men bilden har jag kvar!)

Nu i helgen var jag med i den första officiella mahjongtävlingen i Sverige, vilket var ett öppet Uppsala-mästerskap. (Förutom sjutton Uppsala-bor var där även med tre göteborgare, tre danskar och en österrikare.) Trots att det annars gått uselt för mig i mahjong på sistone så flöt det på väldigt bra denna gång. Efter två av fyra sessioner hade jag kommit först vid bordet i båda, och även efter ett sämre resultat i den tredje sessionen var jag en av två spelare i täten i hela turneringen. När jag så ledde vid mitt bord i den fjärde och sista sessionen när det bara var några minuter kvar såg det mycket ljust ut. Men när det var 40 sekunder kvar gav jag bort en mahjong vilket gjorde att jag bara kom på andra plats vid det bordet. Hur långt skulle detta resultat räcka?

Ja, guldmedaljen som varit så nära försvann, men det räckte till en bronsmedalj ändå, och jag fick stå på den virtuella pallen.Fast strax efteråt visade det sig att arrangörerna räknat fel. Jag hade inte alls kommit trea, utan fyra, och fick lämna tillbaka till medaljen, och den korrekta vinsttrion såg istället ut så här:Jag skulle ha kastat bronsmedaljen i golvet medan jag hade chansen.

2 kommentarer:

Erik S sa...

Tjoho! Grattis... eller nåt.....

Rätt osannolikt.
/LBT

Klaus Zeuge sa...

Men du har i alla fall kvar bilden! (Grattis.)